Ce înseamnă “social media”?

În ultimii ani, a devenit tot mai cunoscut şi tot mai interesant (mai ales pentru firme) termenul social media. Cei mai mulţi dintre noi folosesc un mijloc de comunicare socială, chiar fără a fi conştienţi de acest lucru – pentru că rezumăm  acest concept doar la reţelele de socializare, cum ar fi Facebook. Dar social media se referă la mult mai mult decât atât.

Mijloacele de comunicare socială sunt într-o strânsă legătură cu termenul web 2.0. Acesta din urmă indică actuala „eră” a internetului, în care nu mai există doar emiţător şi receptor, ci, dintr-o dată, cele două părţi interacţionează. În perioada web 1.0, anumite persoane sau firme urcau în internet materiale, iar publicul le citea. Acum, cititorii iau parte la discuţie, au posibilitatea să reacţioneze la un anumit articol, să îşi exprime părerea în legătură cu un anumit subiect. Ba mai mult: cititorul de ieri a devenit astăzi autor.

În categoria social media sunt incluse toate mijloacele digitale prin care sunt susţinute dialogul şi interacţiunea. Prin urmare: nu e vorba doar de reţelele de socializare. Forumurile,  blogurile, chat-urile şi programele de tip messenger (Skype, ICQ, Yahoo Messenger etc.)  sunt, şi ele, social media. De asemenea, putem include aici chiar şi simpla opţiune existentă pe unele site-uri de a „da o notă” unui articol sau unui produs. Ai apăsat pe o steluţă din dreptul unui produs care ţi-a plăcut? Înseamnă că ţi-ai exprimat o opinie – opinie pe care o vor recepţiona şi alţii. Are loc o comunicare socială, deci vorbim despre social media. Tot din această categorie fac parte şi enciclopediile online create de mai mulţi autori, în colaborare, numite wiki (cea mai cunoscută: Wikipedia). Reţelele de socializare (Facebook, Google+, etc.) sunt o nouă treaptă în evoluţia social media, dar doar o parte din întregul concept.

Acest blog îţi va oferi, în timp, informaţii despre toate elementele enumerate mai sus. De la descrieri ale fiecărui mijloc de comunicare socială şi noutăţi în domeniu, până la statistici, strategii şi exemple de „best practice”.