Înregistrarea unui cont pe Twitter

(Aceste informaţii sunt pentru conturile private. Dacă doreşti să înregistrezi un cont pentru o firmă, te invit să citeşti articolul acesta.)

Pentru a te înregistra pe platforma Twitter (detalii aici), trebuie să mergi la adresa www.twitter.com. Acolo, vei găsi un formular de înregistrare („New to Twitter? Sign up”). Ţi se va cere să introduci numele (maximum 20 de caractere), adresa de e-mail şi parola. Pe Twitter, o adresă de e-mail poate fi folosită numai o dată. Dacă vei dori să îţi faci mai târziu un alt cont, vei fi nevoit(ă) să foloseşti o altă adresă de e-mail, să schimbi adresa primului cont sau să ştergi contul iniţial.

Atenţie: dacă doreşti ca alţii să nu îţi ştie numele real, foloseşte la înregistrare un pseudonim. Numele pe care îl introduci în formular este public, deci îl poate vedea oricine – el va apărea şi în mesajele pe care le trimiţi. Adresa de e-mail rămâne ascunsă, nu poate fi văzută de public.

Cel puţin în acest moment, Twitter oferă posibilitatea de a schimba numele. Deci îl poţi modifica, dacă decizi să renunţi la pseudonim sau dacă acesta se schimbă în urma căsătoriei, de exemplu.

După ce apeşi pe butonul „Sign up for Twitter”, se deschide o nouă fereastră, unde ţi se cere să introduci şi un nume de utilizator (cel mult 15 caractere, spaţiile nu sunt permise). Acesta va apărea în adresa ta de Twitter (exemplu: www.twitter.com/Bri_SocialMedia) şi va fi numele către care alţi utilizatori pot trimite mesaje (adăugând @ înaintea numelui, de exemplu @Bri_SocialMedia). Dacă numele pe care l-ai ales este deja folosit de altcineva, va trebui să îţi alegi altul. Twitter îţi va sugera câteva variante, dar nu trebuie să alegi neapărat una dintre acestea.

Pentru a finaliza înregistrarea, trebuie să apeşi pe „Create my account”. Apăsând pe acest buton, accepţi termenii de folosire ai platformei („Terms of Service”).
După înregistrare, vei primi un mesaj prin e-mail, la adresa pe care ai folosit-o pentru a-ţi crea contul. Ţi se va solicita să confirmi înregistrarea contului. Confirmă şi începe aventura în lumea Twitter!

Câteva sfaturi importante privind primii paşi pe platforma Twitter găseşti aici:

Modificarea profilului pe Twitter

Publicarea mesajelor pe Twitter