Mărimile fotografiilor pentru paginile de Facebook

Te-ai întrebat vreodată de ce paginile unora de Facebook arată impecabil şi de ce fotografiile de acolo arată foarte bine, în timp ce pozele tale sunt neclare? Probabil că imaginile tale nu sunt la fel de frumoase pentru că nu au mărimile corecte.

Pentru a fi clare şi a arăta bine, fotografiile postate pe Facebook trebuie să aibă o anumită mărime, în funcţie de locul unde vor fi poziţionate pe pagină.

Cover photo (imaginea care apare sus de tot, la profilul fiecărui utilizator, “copertă”): lăţime 851 pixeli x înălţime 315 pixeli. Detalii mai exacte găseşti în imaginea de mai jos (click pe ea pentru a o mări):

Profile photo (poză profil): 180 x 180 pixeli, imaginea fiind apoi micşorată automat până la o mărime de 160 x 160 pixeli.

Page tab (imaginile de sub copertă, corespunzătoare aplicaţiilor): lăţime 111 pixeli x înălţime 74 pixeli.

Highlight / Milestone (imaginile pentru posturile scoase în evidenţă, respectiv pentru evenimentele din viaţă): lăţime 843 pixeli x înălţime 403 pixeli.
Shared photo (pozele postate de tine) – aceste fotografii apar în cronică având mărimile 403 x 403 pixeli (înălţimea poate varia, dar lăţimea e foarte importantă). Fotografiile care au o lăţime mai mică decât 403 pixeli vor fi mărite automat şi vor deveni neclare. Dacă vrei să urci fotografii mai mari, care să arate optim, dar să fie micşorate fără ca Facebook să le decupeze, ele trebuie să aibă 960 x 960 pixeli.

Status update (imaginile care apar lângă link-urile postate în cronică): 90 x 90 pixeli. Aceste imagini sunt preluate automat de Facebook, nu ai cum să le schimbi tu mărimea. Important, însă, pentru cei care au bloguri sau alte pagini de unde preiau articole pe Facebook: dacă în articol imaginea este mai mică, ea va fi neclară atunci când postezi link-ul pa Facebook.

Imagine de fundal pentru aplicaţii: Dacă programezi o aplicaţie pentru Facebook, e important să ştii că grafica trebuie să aibă o lăţime de 810 pixeli. Înălţimea nu este importantă, Facebook nu prevede o înălţime fixă.