Modificarea profilului pe Twitter

După ce te-ai înregistrat pe Twitter, ar fi bine să îţi înfrumuseţezi puţin profilul. Atunci când cineva te va căuta pe Twitter, va ajunge la profilul tău, care trebuie să fie cât mai atractiv – mai ales dacă este profilul unei firme. Ceea ce se vede pe pagina ta de Twitter sunt poza de profil, header-ul – dacă există unul (asemănător „copertei” de pe Facebook), o listă cu mesajele trimise de tine (lista se numeşte log) şi fundalul pe care l-ai ales. Prin urmare: nu ignora aceste elemente.

Profilul pe Twitter al companiei Coca Cola

Pentru a-ţi schimba profilul, trebuie să cauţi opţiunea „Edit profile”, în locul marcat cu roşu în imaginea de mai jos: 

Un alt mod pentru a edita profilul: mergi la „Setări” („Settings”) şi apoi la „Profil” („Profile”):Odată deschisă pagina de administrare a profilului, poţi schimba următoarele elemente:
- fotografia: poate fi urcată în internet din calculator sau poţi să îţi faci poză cu camera web; mărimea optimă: 128 x 128 pixeli; dacă nu alegi tu o fotografie, Twitter va arăta automat o fotografie la profilul tău: un ou alb pe un fundal de diferite culori (vezi alături)

- nume: aici poţi trece un nou nume, care va apărea la profilul tău
- locaţie: ţara, oraşul unde locuieşti (nu e obligatoriu să treci ceva aici)
- website: dacă ai un blog sau o pagină de internet, trece aici adresa
- biografie (cel mult 160 de caractere)
De asemenea, poţi alege ca mesajele tale (tweet-uri) să fie postate automat pe Facebook.
După ce ai modificat elementele dorite, salvează noile date, apăsând pe „Save changes”.

Pentru a modifica fundalul profilului tău, mergi tot la „Setări” şi apoi la „Design” (sub butonul „Profile”). Acolo vei putea alege o anumită temă pentru profilul tău:

Mai jos, poţi personaliza profilul. În primul rând, ai posibilitatea să alegi un header (imaginea care apare sus de tot pe site, asemănătoare „copertei” de pe Facebook). Alegi o fotografie care e salvată în calculator, de preferat de 1252 x 626 pixeli (dar se potriveşte şi una de 600 x 300 pixeli).
La punctul „Background”, alegi fundalul. Poţi urca, şi aici, o fotografie din calculatorul tău, pe care apoi o vei plasa în stânga („left”), în dreapta („right”) sau în centrul („center”) ecranului. De asemenea, dacă activezi opţiunea „Tile background”, imaginea se va repeta.
Unde scrie „Background color” şi „Link color”, poţi schimba culoarea fundalului şi a link-urilor (adresele de internet). Pentru a face acest lucru, apasă cu cursorul pe câmpurile colorate şi alege o culoare nouă (sau poţi trece un număr în cod hexadecimal).
La punctul „Overlay” alegi dacă vrei ca spaţiul din jurul mesajelor tale să fie înconjurat de o culoare mai deschisă decât fundalul („white”) sau mai închisă („black”).
În timp ce faci toate aceste modificări, vei observa imediat schimbările. Dar ele nu rămân aşa în mod automat, ci este necesar să salvezi noul profil. Apasă pe „Save changes”.