Twitter: Sfaturi pentru firme

Ai o firmă pentru care ai vrea să înregistrezi un cont pe Twitter? Sau şeful tău a auzit că e bine să fii activ în domeniul social media şi ţi-a cerut să faci un cont? Mai jos găseşti câteva informaţii care îţi vor fi folositoare.

Are sens să înregistrezi un cont?

Înainte de a face un cont pe Twitter pentru firma ta, gândeşte-te dacă are sens să faci acest lucru. Este foarte important să îţi analizezi produsele/serviciile oferite şi posibilii clienţi: ce grup-ţintă ai? Cui i te adresezi? Se află clienţii tăi pe Twitter?

Întreţinerea unui cont pe Twitter presupune să ai timp la dispoziţie. Ai timp să te ocupi de cont?

De asemenea, trebuie să te gândeşti care e strategia ta, care e ţelul tău. Vrei acest cont doar pentru a fi în contact cu clienţii, pur şi simplu pentru ca firma ta să existe pe Twitter (lucru important mai ales pentru firmele foarte cunoscute)? Vrei contul pentru a-ţi vinde produsele – şi poţi face acest lucru folosind Twitter?

Încearcă să găseşti răspunsurile la aceste întrebări. Şi apoi decide dacă merită să înregistrezi contul sau nu.

Alegerea numelui potrivit

Atunci când înregistrezi contul, e foarte important ce nume alegi. Citeşte articolul Înregistrarea unui cont pe Twitter, pentru firme, unde sunt publicate câteva sfaturi privind alegerea numelui.

Un profil atrăgător

Ai un cont şi ai ales şi numele potrivit. Acum, e important să ai şi un profil atrăgător. Aici găseşti informaţii despre modificarea profilului pe Twitter.

Alege imagini reprezentative, dar şi atrăgătoare. Dacă ai un logo uşor de recunoscut sau poate chiar cunoscut deja publicului, foloseşte-l ca imagine de profil. Nu utiliza ca imagine de profil o fotografie care nu poate fi recunoscută uşor sau o imagine cu multe detalii mici: poza va fi mică (128 x 128 pixeli) şi publicul nu va recunoaşte ce este în imagine. Spre exemplu: nu alege o poză de grup cu diverse persoane (angajaţii tăi, de exemplu), pentru că nimeni nu va înţelege ce e în imagine.

Pentru fundal, alege ceva interesant. Deţii o cofetărie? Pune o imagine cu prăjituri! Nu folosi doar fundalul simplu oferit de Twitter, ci fă-ţi posibilii clienţi să saliveze de poftă când văd acele prăjiturele sau torturi care se află pe fundalul profilului tău!

Cine şi cum publică pe Twitter?

 Detalii „tehnice” despre modul în care se publică mesajele pe Twitter găseşti aici.

Deja de la publicarea primului mesaj, e important să ai în vedere două lucruri. În primul rând, persoana care publică trebuie să scrie corect în limba pe care o vei folosi. În al doilea rând, autorul mesajelor trebuie să fie capabil să transmită cât mai multe într-un text de cel mult 140 de semne.

Dacă sunt multe informaţii de transmis şi ai un site unde descrii, de exemplu, produsele tale, atunci alege opţiunea de a posta link-uri către pagina de internet. Adică: pe Twitter vei scrie un text scurt, poate doar o întrebare (pentru a face publicul curios), iar apoi un link către site-ul unde utilizatorul găseşte detalii.

În ceea ce priveşte persoana care va publica, e indicat ca ea să înţeleagă cât mai bine publicul căruia i te adresezi. Să presupunem că vinzi băuturi energizante. Probabil că clienţii tăi sunt tinerii (care merg în cluburi, etc.) – în acest caz, nu o vei ruga pe doamna secretară în vârstă de 50 de ani să publice pe Twitter. Sau vinzi scutece? Atunci poate e indicat să cooptezi o tânără mamică – ea va posta eventual despre experienţa pe care a avut-o ea când a folosit pentru copil scutecele firmei tale, va publica diverse sfaturi pentru mame, poate chiar o poză cu bebeluşul ei în timp ce se strâmbă, etc. Astfel, vei apropia publicul de tine – public cu care trebuie să discuţi ca de la egal la egal!

Interacţiunea cu clienţii/publicul

Deşi pare o activitate pe care o faci „printre picături”, când ai puţin timp liber, întreţinerea contului pe Twitter s-ar putea să îţi ocupe mai mult timp decât crezi. Mai ales dacă vei reuşi să aduni mulţi follower-i. Desigur, e important să nu te aştepţi ca, din primele zile, să ai mii de fani  – cu siguranţă nu va fi aşa. Dar, în timp, cu puţin noroc şi originalitate, ai putea avea mulţi follower-i.

Dacă eşti pe Twitter, nu te aştepta doar să transmiţi ceva publicului – ci pregăteşte-te să primeşti şi feedback. Prin urmare: trebuie să fii oricând pregătit(ă) să răspunzi la întrebări sau la critică. În general, publicul are tendinţa să răspundă la mesaje sau să scrie mai ales când are nemulţumiri privind produsul pe care îl oferi. Iar tu trebuie să răspunzi la aceste mesaje şi să calmezi persoana respectivă.

Cel mai târziu atunci când ajungi să ai câteva sute de follower-i, e important ca cineva să verifice regulat ceea ce scriu aceştia. Dacă sunt mesaje care rămân fără răspuns din partea ta, ele ar putea primi răspuns de la alţi utilizatori nemulţumiţi – sau ar putea fi retransmise de sute de persoane. Porneşte un anumit tip de „furtună” – căreia profesioniştii din domeniul social media îi spun „shitstorm”. Este vorba despre mesaje critice, retransmise în număr mare, astfel încât situaţia scapă de sub control. Iar acest lucru poate dăuna imaginii firmei tale.

Atrage publicul!

Am scris deja mai sus un element foarte important când vine vorba despre atragerea publicului: trebuie să îl înţelegi şi să îi oferi ceea ce doreşte. Încearcă se te apropii de publicul tău, prin publicarea unor mesaje comice sau a unor fotografii care arată imagini din spatele culiselor firmei. Poţi posta o poză cu angajaţii (desigur, dacă aceştia acceptă), pentru a da o faţă umană întregii chestiuni.

O altă modalitate pentru a atrage publicul este să organizezi diverse acţiuni sau concursuri. Twitter nu interzice clar organizarea concursurilor pe site, dar te sfătuiesc să organizezi concursul pe pagina ta de internet şi doar să îl promovezi pe Twitter. Ai nevoie de un regulament de participare clar şi detaliat, trebuie să ai o modalitate prin care identifici utilizatorii (de exemplu îţi vor trimite e-mail), etc. – iar aceste lucruri nu se pot realiza pe Twitter. Nu întâmplător Google+ nu permite organizarea concursurilor pe site şi Facebook permite acest lucru doar printr-o aplicaţie specială (voi reveni la această temă în alt articol).

O acţiune ceva mai uşor de organizat şi care ţi-ar aduce mulţi follower-i ar fi, de exemplu, ceva de genul: „Dacă atingem suma de xx fani pe Twitter, reducem preţul produsului yy cu zz procente”. Practic, astfel nu va trebui să oferi un anumit premiu şi vei constata că vor creşte şi vânzările: dacă produsul e la preţ redus, multe persoane îl vor cumpăra chiar şi dacă nu au neapărat nevoie de el.

Desigur, toate aceste sfaturi trebuie adaptate publicului tău. Dacă lucrezi la o firmă de avocaţi, de exemplu, va trebui să foloseşti un ton mai sobru. Indiferent de public, important este: nu transforma, în goana după fani, pagina ta într-un circ gratuit.

Urmăreşte concurenţa!

Verifică pe Twitter dacă firmele concurente au un profil. Vezi ce fac firmele respective, cum comunică ele cu publicul şi dacă au succes mesajele lor. „Fură” de acolo câte o idee.

De asemenea, atunci când se poate (şi fără ca acest lucru să pară reclamă), implică-te în discuţiile de pe pagina concurenţei: acolo sunt persoane deja interesate de produse asemănătoare celor pe care le oferi tu, deci acele persoane te-ar putea observa – şi vor urmări şi contul tău.

Nu publica reclame!

Twitter nu interzice publicarea reclamelor. Însă: nimeni nu doreşte să fie „bombardat” cu mesaje publicitare. Trebuie să îţi promovezi produsele/serviciile într-un mod subtil, fără a enerva publicul. Dacă multe persoane renunţă să te mai urmărească sau dacă ele fac reclamaţie pentru că publici spam, e posibil ca Twitter să îţi dezactiveze profilul.

Legătura dintre contul Twitter şi pagina ta web

Dacă ai o pagina de internet pentru firma ta, stabileşte o legătură între Twitter şi respectiva pagină.

Pe Twitter, ai două posibilităţi să trimiţi publicul către site-ul tău. În primul rând, există la profil punctul „Website”, unde poţi trece adresa paginii web. În al doilea rând, poţi include în mesajele tale trimiteri către site.

Pe partea cealaltă, e important să integrezi pe pagina ta web un buton Twitter, pe care îl poţi crea apăsând aici. Numai aşa clienţii tăi vor afla că te pot urmări şi pe Twitter.

Dacă pagina ta de web este sub forma unui blog, atunci foloseşte widget-uri pentru a stabili legătura între blog şi Twitter.

Sfaturi finale

Toate cele scrise mai sus sunt câteva idei – care se pot potrivi firmei tale sau nu. Cel mai important este, aşa cum am subliniat în mai multe rânduri, să adaptezi strategia în funcţie de ţelul tău ţi în funcţie de public. În principiu, e important să fii cât mai original(ă) şi cât mai aproape de cei cărora li te adresezi.